Proč přepravovat ovocné protlaky v IBC kontejnerech


Velký objem – pěstitelé ovoce, které putuje na trh v podobě džemů, marmelád či dření, jsou postaveni před nesnadný úkol dopravit tyto polotovary k dalšímu zpracování ve vhodných nádobách. Ty musí být uzavíratelné, dostatečně pevné a robustní a také velké. Příliš malé kontejnery ztěžují logistické operace, zvyšují náklady na skladování a přepravu a zbytečně komplikují situaci. IBC kontejnery zaujímají objem 1000 litrů, což je dostatečně velké množství na to, aby se s ním dalo dobře manipulovat vysokozdvižnými vozíky na paletách, a aby bylo možné kontejnery stohovat do několika vrstev na sebe, čímž se dobře vykryje skladovací a přepravní prostor. Žádné zbytečné plýtvání místem, pracovní silou a mechanizačními prostředky.

jablka na stole

Skládací systém – obrovskou výhodou velkých IBC kontejnerů je jejich skládání. Jednoduše je složíte z obří krychle do tenkého plochého hranolu a ušetříte tím spoustu úložného prostoru, jestliže je zrovna kontejner nevyužitelný. Skládání přepravních boxů je obdobou stavebnicového systému moderní výroby nábytku, kdy je nábytkářskému průmyslu jasné, že nemohou na trhu uspět, pokud bude nábytek zabírat ve skladech moc místa.

lesní ovoce

Výměnné vložky – potřebujete přepravit svému odběrateli borůvkovou dřeň a v druhé várce využít kontejner pro jablečné pyré? Žádný problém – bezpečnou přepravu těchto produktů zajistí vnitřní výměnná plastová fólie – speciální vložka, díky níž se samotný kontejner nekontaminuje ovocem, a tím pádem je také snadné jej udržet v čistotě po dlouhou dobu přepravního procesu.

IBC kontejnery jsou zhotoveny tak, aby je obsluha mohla snadno umývat a dezinfikovat běžnými čisticími a dezinfekčními prostředky. I z tohoto důvodu se ustupuje od kovových či dřevěných barelů a přepravek, které udržet v patřičné čistotě při přepravě potravin je velmi obtížné a někdy i zcela nemožné.